Редакція від 26.10.2021


ПРО ЩО ЦЯ ПОЛІТИКА?

Ми, Громадська організація «Діксі Груп» (місцезнаходження: 02154, м. Київ, Русанівський бульвар, буд. 6, кв. 22; код ЄДРПОУ – 36159679) («Діксі Груп»), є володільцем та контролером персональних даних, які ви надаєте, використовуючи цей веб-сайт «Energy Map» («Сайт»). Ми піклуємося про дотримання конфіденційності ваших персональних даних та опрацьовуємо їх у відповідності до чинного законодавства України та загальноприйнятих європейських практик, у тому числі, вимог Загального регламенту про захист даних ЄС (Регламент (ЄС) 2016/679, або GDPR).

Ми просимо вас уважно ознайомитися з цією Політикою конфіденційності («Політика»), перш ніж користуватись Сайтом. Дана Політика описує, як ми збираємо, обробляємо та захищаємо ваші персональні дані, та як ви можете керувати ними. Якщо ви не згодні з цією Політикою, просимо не використовувати цей Сайт.

 

ВИЗНАЧЕННЯ

Акаунт – обліковий запис користувача, створений в момент реєстрації на Сайті, що дозволяє ідентифікувати (авторизувати) такого користувача.

Контролер або Володілець – особа, яка визначає мету обробки персональних даних, встановлює склад цих даних та процедури їх обробки.

Діксі Груп є контролером для цілей Загального регламенту про захист даних ЄС (GDPR) та володільцем персональних даних для цілей Закону України «Про захист персональних даних».

Персональні дані – будь-яка інформація, що стосується фізичної особи, яку ідентифіковано чи можна ідентифікувати, прямо чи опосередковано, наприклад, за такими ідентифікаторами як ім'я, ідентифікаційний номер, дані про місцеперебування, онлайн-ідентифікатор або за одним чи декількома факторами, що є визначальними для фізичної, фізіологічної, генетичної, розумової, економічної, культурної чи соціальної сутності такої фізичної особи.

Політика – дана Політика конфіденційності.

Сайт – інформаційно-аналітичний ресурс в мережі Інтернет, який розміщений за адресою: https://map.ua-energy.org/, містить текстову, графічну та іншу інформацію, яка сприймається як єдине ціле, та підтримується комплексом системних програмних засобів.

Суб’єкт даних – фізична особа, персональні дані якої обробляються.

Третя сторона – фізична чи юридична особа, орган публічної влади, агентство чи орган, який не є суб'єктом даних, контролером та особами, які, під безпосереднім керівництвом контролера, уповноважені опрацьовувати персональні дані.

Файли cookie — невеликі текстові або бінарні файли, які зберігаються у браузері пристрою (комп'ютера або мобільного телефону) після відвідування веб-сайтів.

  

1. ЯКІ ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ МИ ЗБИРАЄМО?

Дані, які ви надаєте нам

Під час взаємодії із Сайтом вам може бути запропоновано надати певні персональні дані, зокрема:

  • інформацію для створення Акаунту: електронну адресу, пароль;
  • інформацію для заповнення форми зворотного зв’язку: особисте ім’я, електронну адресу, номер телефону;
  • інформацію щодо транзакцій, які ви здійснюєте через наш Сайт (оплата підписок, разове придбання платного контенту), що може включати дані вашої платіжної картки;
  • інформацію, яку ви можете надати нам у будь-яких повідомленнях, які ви надсилаєте електронною поштою або через наш Сайт.

Усі зазначені вище дані надаються на підставі вашої особистої добровільної згоди.

Дані, які збираються автоматично

У деяких випадках ми та сторонні сервіси, з якими ми співпрацюємо, використовуємо технології cookies для автоматичного збору окремих видів інформації під час вашого користування Сайтом. Ця інформація включає в себе ваш ідентифікатор сесії, пристрій, з якого ви відвідуєте Сайт, збережені налаштування (зокрема, обрана мова на Сайті), що дозволяє зробити Сайт більш зручним для вашого використання.

Ви можете ознайомитися з детальною інформацією щодо використання файлів cookie у Розділі 11 цієї Політики.

 

2. З ЯКОЮ МЕТОЮ МИ ЗБИРАЄМО ВАШІ ДАНІ?

Ми використовуємо ваші персональні дані виключно для цілей, визначених у цій Політиці, а саме для:

  • створення та ведення вашого Акаунту, вашої авторизації на Сайті;
  • забезпечення вас нашими послугами, доступними на Сайті, для виконання Умов використання Сайту;
  • забезпечення ефективного та безпечного функціонування Сайту та попередження шахрайства;
  • персоналізації нашого Сайту для вас, забезпечення комфортної навігації на Сайті;
  • зв’язку з вами щодо вашого Акаунту, замовлених послуг (придбання платного контенту на Сайті), інших питань, пов’язаних з використанням Сайту;
  • надсилання вам електронної розсилки, у тому числі, щодо оновлень контенту на Сайті (у разі створення вами Акаунту). Реєстрація на Сайті означає надання вами згоди на надсилання вам електронних повідомлень про наявні оновлення на Сайті. Такі повідомлення будуть періодично надсилатися на електронну адресу, вказану вами при створенні Акаунту. Ви можете повідомити нас у будь-який час, якщо ви більше не бажаєте отримувати електронну розсилку (дивіться наші контакти у Розділі 13 цієї Політики).

  

3. ЯКІ ПРАВОВІ ПІДСТАВИ ДЛЯ ОБРОБКИ ВАШИХ ДАНИХ?

Ми обробляємо персональні дані лише за наявності однієї з наступних правових підстав:

  • Ваша добровільна та однозначна згода. Перед реєстрацією на нашому Сайті вам буде запропоновано погодитися з умовами даної Політики, що означатиме надання вами згоди на збір та обробку персональних даних. Ви можете у будь-який час відкликати таку згоду, скориставшись інструкціями у Розділі 10 цієї Політики. Крім того, використовуючи Сайт, ви погоджуєтесь з використанням файлів cookie відповідно до умов цієї Політики. Детальну інформацію про використання файлів cookie ви можете дізнатись у Розділі 11 цієї Політики.
  • Виконання договору. Обробка ваших персональних даних може бути необхідною для виконання договору, зокрема, для виконання Умов використання цього Сайту.
  • Виконання обов’язку, встановленого законодавством. У деяких випадках ми зобов'язані обробляти ваші персональні дані з метою виконання встановленого законом обов'язку – наприклад, для надання інформації тому чи іншому державному органу на підставі судового рішення.

  

4. ЯК ДОВГО МИ ЗБЕРІГАЄМО ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ?

Ми зберігаємо ваші персональні дані протягом періоду, необхідного для виконання цілей, викладених у цій Політиці.

 

5. ЯКІ У ВАС Є ПРАВА ЯК У СУБ’ЄКТА ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ?

Ви маєте наступні права щодо ваших персональних даних:

  • Доступ до ваших даних. Ви можете звернутися до нас із запитом на отримання доступу до ваших даних. Так, ви можете дізнатися, чи здійснюється обробка ваших персональних даних, якщо так – то яких саме, з якою метою, і отримати до них доступ. 
  • Виправлення ваших даних. Якщо ви виявили, що ми обробляємо неточні чи застарілі персональні дані щодо вас (наприклад, неактуальна електронна адреса чи номер телефону), ви можете звернутися до нас із запитом про виправлення таких даних. Також, якщо раніше певні дані були незаповнені вами при використанні форм на нашому Сайті, ви маєте право заповнити такі дані, звернувшись до нас.
  • Заперечення проти обробки даних. Ви маєте право у будь-який час заперечити проти обробки ваших персональних даних, якщо ми, на вашу думку, не маємо права у подальшому їх використовувати. Ми розглянемо ваш запит і у разі відсутності законних підстав для відмови – припинимо обробку ваших даних.
  • Обмеження обробки даних. Коли ви оскаржуєте точність вашої інформації, чи вважаєте, що ми обробляємо її незаконно, або маєте бажання заперечити проти обробки, ви маєте право тимчасово зупинити обробку для перевірки обставин обробки інформації. У цьому випадку ми не будемо обробляти інформацію з будь-якою метою, крім як з метою дотримання законодавства, доки обставини для обмеження обробки не перестануть існувати.
  • Відкликання згоди на обробку даних («право бути забутим»). Ви маєте право у будь-який момент відкликати вашу згоду на обробку персональних даних, використавши інструкції у Розділі 10 цієї Політики. Ваша згода буде відкликана, а зібрані персональні дані видалено. Відкликання згоди не вплине на законність опрацювання, здійсненого нами до такого відкликання.
  • Подання скарги щодо обробки даних. Якщо ви вважаєте, що опрацювання ваших персональних даних порушує чинне законодавство про захист даних та ваші права, ви можете звернутися зі скаргою до відповідного наглядового органу (зокрема, до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини). Подання такої скарги не обмежує ваше право звернутися за захистом своїх прав та інтересів до інших уповноважених органів.

Щоб скористатися наведеними правами, зв’яжіться з нами за контактами, наведеними у Розділі 13 цієї Політики.

 

6. ЯКІ У ВАС Є ОБОВ’ЯЗКИ ЩОДО ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ?

Окрім прав щодо персональних даних, ви маєте також обов’язки, зокрема:

  • не видавати персональні дані інших осіб за свої власні та не вчиняти дії, спрямовані на введення інших користувачів Сайту в оману;
  • не надавати в користування свої персональні дані третім особам;
  • не намагатися одержати доступ до персональних даних інших користувачів будь-яким способом, включаючи, але не обмежуючись, шляхом обману, зловживання довірою, підбору даних авторизації та ідентифікації;
  • не здійснювати збирання, систематизацію, зберігання, обробку або поширення персональних даних інших користувачів.

 

7. ЯК МИ ВЗАЄМОДІЄМО З ТРЕТІМИ СТОРОНАМИ СТОСОВНО ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ?

Ми цінуємо конфіденційність ваших персональних даних та не передаємо їх третім особам, а також не поширюємо їх у цілях маркетингу.

Зверніть, будь ласка, увагу, що ваші персональні дані можуть бути розкриті третім особам виключно у наступних випадках:

  • За вимогою, встановленою законодавством – наприклад, на підставі судового рішення.
  • З метою належного надання вам послуг у зв’язку з використанням цього Сайту. Ми використовуємо аналітичні служби для збору інформації про користування Сайтом, наприклад, для ідентифікації пристроїв, з яких користувачі відвідують Сайт. У сукупності така інформація дозволяє нам аналізувати та покращувати зручність використання вами Сайту. Зокрема, ми використовуємо наступні аналітичні служби:
  • Metabase. Щоб отримати додаткову інформацію про практику обробки персональних даних цим сервісом, перегляньте, будь ласка, їх політику конфіденційності за посиланням: https://www.metabase.com/privacy/
  • Google Analytics. Щоб отримати більш детальну інформацію про політику конфіденційності Google, відвідайте https://policies.google.com/privacy

Також Сайт може містити посилання на сторонні веб-сайти та сервіси з інформаційною метою. Хоча Діксі Груп ретельно обирає своїх партнерів, ми не можемо нести відповідальність за безпеку таких сервісів та умови обробки ними персональних даних. Тому ми закликаємо вас ознайомлюватися з політиками таких сервісів щодо обробки персональних даних перед тим, як користуватися ними. Також зауважте, що сторонні сервіси можуть використовувати власні файли cookie, за які ми не несемо відповідальності.

 

8. ЯК МИ ЗАХИЩАЄМО ВАШІ ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ?

Ми вживаємо усіх необхідних організаційних та технічних заходів для захисту ваших персональних даних, у тому числі від несанкціонованого або випадкового доступу, опрацювання, знищення, модифікації, блокування, копіювання, розповсюдження, а також від інших протиправних дій третіх осіб. Разом з тим, у сучасних умовах неможливо гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких інформаційних загроз, що можуть виникнути поза межами нашого впливу.

Зі свого боку ми докладаємо усі можливі зусилля, аби зберегти цілісність та конфіденційність ваших персональних даних. Безпосередній доступ до ваших даних дозволяється лише співробітникам Діксі Груп, які беруть участь в обслуговуванні та адмініструванні Сайту та зобов’язані дотримуватися конфіденційності персональних даних. Діксі Груп також може залучати інших юридичних чи фізичних осіб для здійснення обробки персональних даних від імені Діксі Груп (операторів). Залучені Діксі Груп оператори зобов’язуються дотримуватися положень цієї Політики та забезпечувати конфіденційність персональних даних.

 

9. ЯК МИ ПОВОДИМОСЯ З ПЕРСОНАЛЬНИМИ ДАНИМИ ДІТЕЙ?

Ми не здійснюємо цілеспрямований збір і зберігання персональних даних осіб молодше 18 років. Якщо нам стане відомо про факт отримання персональних даних дитини без дозволу одного з батьків чи опікуна, ми докладемо зусиль для того, аби якомога швидше видалити такі персональні дані та виключити можливість їх подальшого використання.

 

10. ЯК ВИ МОЖЕТЕ ВІДКЛИКАТИ СВОЮ ЗГОДУ НА ОБРОБКУ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ?

Ви маєте право відкликати вашу згоду на обробку персональних даних у будь-який час одним із наступних способів:

  • шляхом видалення власного Акаунту на Сайті, скориставшись відповідною функцією в особистому кабінеті, або
  • шляхом направлення нам листа про відкликання згоди на обробку даних на електронну адресу: [email protected].

Обробка даних, що здійснювалася до моменту відкликання згоди, є правомірною. У разі відкликання вами згоди, ваші персональні дані будуть видалені Діксі Груп.

Зверніть увагу, що ми можемо продовжувати використання файлів cookie і після видалення вашого Акаунту. Використання файлів cookie припиняється в силу припинення використання вами цього Сайту та видалення файлів cookie у налаштуваннях вашого браузера.

 

11. ФАЙЛИ COOKIE

Ми використовуємо файли cookie для покращення функціонування нашого Сайту та надання вам наших послуг. Використовуючи Сайт, ви погоджуєтесь з використанням файлів cookie відповідно до умов цієї Політики. Ознайомтесь, будь ласка, з цим розділом Політики, який описує, що таке файли cookie, які їх типи ми та наші партнери використовуємо, та як ви можете змінити налаштування.

 

11.1. ЩО ТАКЕ ФАЙЛИ COOKIE?

Файли cookie — це невеликі текстові або бінарні файли, які зберігаються у браузері вашого пристрою (комп'ютера або мобільного телефону) після відвідування веб-сайтів, зокрема і цього Сайту.

Такі файли покращують функціонування Сайту та роблять його користування для вас більш зручним та ефективним. Наприклад, файли cookie можуть запам’ятовувати ваші персональні налаштування (такі як обрана мова) або минулі дії (як обрані фільтри при перегляді Сайту). При цьому, файли cookie не збирають жодної інформації з вашого комп'ютера або інших пристроїв.

 

11.2. ЯКІ ТИПИ ФАЙЛІВ COOKIE МИ ВИКОРИСТОВУЄМО?

  • Залежно від тривалості зберігання файлів cookie:

а) Тимчасові (сесійні) cookie – файли, які зберігаються лише на час відвідування вами нашого Сайту та стираються після закінчення сеансу відвідування.

б) Постійні cookie – файли, які можуть зберігатися у вашому комп’ютері чи іншому пристрої після завершення роботи з Сайтом та використовуватися при повторному відвідуванні Сайту.

  • Залежно від призначення файлів cookie:

а) Критично необхідні файли cookie (постійні) – такі файли використовуються для ряду цілей:

- для зберігання ідентифікатора сесії користувача та для реєстрації і авторизації користувача на сайті. Без таких файлів Сайт не зможе запам’ятати, наприклад, що ви увійшли в свій Акаунт;

- для забезпечення безпечної роботи Сайту – зокрема, такі файли зберігають csrf-токени, які використовуються для захисту від csrf-атак (атак на відвідувачів веб-сайту, що полягають у вчиненні від імені таких відвідувачів шкідливих операцій на інших серверах).

б) Функціональні файли cookie (тимчасові) – файли, які дозволяють Сайту запам’ятовувати обрані вами персональні налаштування чи ваші попередні дії на Сайті. Наприклад, це інформація про обрану мову, інформація при заповненні форм на Сайті, вибрані вкладки (фільтри) на окремих сторінках Сайту. Такі файли встановлюються тільки у відповідь на ваші дії та необхідні для збереження ваших налаштувань при поверненні вами на попередню сторінку протягом одного сеансу відвідування.

  • Також на Сайті використовуються «сторонні файли cookie» – постійні файли cookie від третіх сторін, якими ми не можемо управляти та нести за них відповідальність. Зокрема, такими сторонніми сервісами є:

а) Captcha

Цей Сайт використовує сервіс Google reCAPTCHA на сторінках реєстрації та авторизації, аби уникнути використання форм автоматизованими програмами/ботами. Це допомагає підтримувати безпеку нашого Сайту та уникати випадків шахрайства. Щоб отримати детальну інформацію про політику конфіденційності та умови використання Google, відвідайте, будь ласка, https://policies.google.com/privacy та https://policies.google.com/terms.

б) Google Analytics

Ми використовуємо сторонній сервіс Google Analytics для цілей аналітики. Google Analytics використовує специфічну форму файлів cookie, яка зберігається на вашому комп’ютері чи іншому пристрої та дає змогу проаналізувати використання нашого Сайту. Щоб отримати більш детальну інформацію про політику конфіденційності Google, відвідайте, будь ласка, https://policies.google.com/privacy.

в) Metabase

Ми використовуємо також сторонній аналітичний сервіс Metabase. Від даного сервісу на вашому пристрої можуть зберігатися постійні файли cookie, зокрема для ідентифікації пристрою, з якого ви відвідуєте Сайт. Щоб отримати додаткову інформацію про практику обробки персональних даних цим сервісом, перегляньте, будь ласка, їх політику конфіденційності за посиланням: https://www.metabase.com/privacy/.

 

11.3. ЯК ВИ МОЖЕТЕ УПРАВЛЯТИ ФАЙЛАМИ COOKIE?

При відвідуванні Сайту ви погоджуєтеся на використання файлів cookie та на умови цієї Політики.

Ви можете управляти налаштуваннями файлів cookie у будь-який час на власний розсуд. Зокрема, ви можете відключити та видалити усі файли cookie зі свого пристрою, звернувшись до налаштувань вашого браузера. Інструкція про те, як виконати цю процедуру, повинна міститися у відповідному розділі меню вашого браузера.

Будь ласка, зверніть увагу, що відключення файлів cookie може призвести до того, що певні розділи або функції нашого Сайту не працюватимуть належним чином.

 

12. ЗМІНИ ЦІЄЇ ПОЛІТИКИ

Ми можемо у будь-який час вносити зміни у дану Політику, які набувають чинності з моменту оприлюднення на цій сторінці нової редакції Політики. Кожного разу, коли ми будемо вносити зміни, у верхній частині цієї сторінки ми будемо вказувати дату нової редакції Політики.

Ми рекомендуємо регулярно переглядати цю Політику, аби бути поінформованим про будь-які зміни, які ми можемо запровадити. Якщо внесені зміни торкнуться обробки інформації, що відбувається на підставі згоди, якщо це буде потрібно – ми візьмемо у вас нову згоду.

 

13. НАШІ КОНТАКТИ

Громадська організація «Діксі Груп» (місцезнаходження: 02154, м. Київ, Русанівський бульвар, буд. 6, кв. 22; код ЄДРПОУ 36159679) є контролером, володільцем ваших персональних даних.

Якщо у вас є будь-які питання, зауваження, пропозиції, скарги щодо нашої роботи з вашими персональними даними, або ви бажаєте скористатися вашими правами, переліченими у Розділі 5 цієї Політики, ви можете звернутися за електронною адресою: [email protected]

Також ви завжди можете зв’язатися з нами шляхом звернення через функціонал зворотного зв’язку на Сайті.